Strutsipihvit, salviavoi ja uudet perunatLihahaaste: strutsi. Laurilan tilan sivuilla sanotaan, että strutsinliha on mureaa, vähärasvaista, kevyttä, helposti sulavaa ja proteiinipitoista. Strutsinlihan valmistus on helppoa ja nopeaa. Se vastaa ulkonäöltään naudanlihaa, mutta on valmistukseltaan kananlihaan verrattavissa. Strutsinliha sopii hyvin grillaukseen, mutta liha on grillattava miedolla lämmöllä.

Strutsin punainen liha todellakin näyttää naudalta. Emme kuitenkaan jättäneet sitä niin raa'aksi kuin olisimme punaisen lihan jättäneet, hieman keskeltä roseeksi kuitenkin. Rasvaton linnunliha oli yllättävän mureaa ja mehukasta grillattavaa. Maku oli mieto, mutta kuitenkin selkeästi lihaisempi kuin esimerkiksi kalkkuna. Salvialla ja valkosipulilla maustettu voisula toi mukavasti makua sekä lihaan että perunoihin.

Grillatut strutsipihvit ja salviavoi
4 strutsipihviä

kourallinen salvianlehtiä
2 valkosipulinkynttä
75 g voita
1 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Strutsipihvit otetaan huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista. Pinnat grillataan kiinni kovalla tulella noin minuutti per puoli, minkä jälkeen pihvit siirretään ylemmälle tasolle, hiljaiselle tulelle kypsymään vielä muutamaksi minuutiksi. Liha on valmista, kun sen sisälämpötila on 67 astetta. Kypsät pihvit kääritään folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi ennen tarjoilua.

Salvianlehdet silputaan karkeaksi silpuksi ja valkosipulinkynnet viipaloidaan ohuiksi viipaleiksi. Noin kolmasosa voista sulatetaan kasarissa. Lisätään valkosipulit ja ruskistetaan lempeällä lämmöllä. Varotaan, ettei valkosipulit pala tai voi ruskistu. Lisätään salviat ja jatketaan ruskistamista, kunnes yrtit muuttuvat rapeiksi. Lisätään loppu voi ja sekoitellaan hiljaisella lämöllä, kunnes voi on kokonaan sulanut. Maustetaan suolalla ja pippurilla.

Salviavoita valutetaan kypsän pihvin ja keitettyjen uusien perunoiden päälle. Annoksen kruunaa vihreä salaatti tai tuoreet kesäkasvikset.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...