Tyynen mustikkakukko

Perinteikkään mustikkakukon resepti on saatu Marttojen superruokakurssilta. Superia makeasta ja melko rasvaisestakin jälkiruuasta tekevät mustikan vitamiinit ja antioksidantit sekä rukiin kuidut.

Tyyne on päässyt reseptikuvaan kaimansa ansiosta. Naapurinpoika kertoi mummonsa leipovan herkullista mustikkakukkoa. Mummo on puolestaan saanut reseptin Tyyne-tädiltään. Meidän tiny-Tyynemme oli niin veikeää mustikkametsäseuraa, että olkoon meidänkin versiomme Tyynen mustikkakukko.

Tyynen mustikkakukko
150 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte
6 dl mustikoita
1 dl hillosokeria

Margariini ja sokeri vatkataan sekaisin. Jauhot ja leivinjauhe sekoitetaan ensin keskenään ja listään sitten margariini-sokeriseokseen. Taikina työstetään tasaiksi palloksi, josta 2/3 painellaan piirasvuokan pohjalle. Lopusta taikinasta muotoillaan kukolle kansi. Mustikat ja hillosokeri sekoitetaan keskenään ja kaadetaan piiraspohjalle. Täytteen päälle painellaan kansi, johon leikataan aukkoja höyryjä varten. Kannesta voi
halutessaan tehdä myös esimerkiksi ristikon tai vain painella mustikoiden päälle taikinasattumia.

Mustikkakukkoa paistetaan 200 asteessa noin 35 minuuttia. Kukko tarjoillaan haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...