Raparperikeikauskakku
Heikun keikun. Aikaisemmin oleme vispilöineet keikauskakkua banaanista ja klassisen Tarte Tatinin omenoista. Tällä kertaa karamellissa taikinakuoren alla pehmenivät raparperit. Pohja on suurinpiirtein sama kuin banaanikeikauskakussa, jonka ohjetta voi helposti varioida erilaisilla hedelmillä ja marjoilla.

Raparperikeikauskakku
4-5 raparperin vartta
1 dl fariinisokeria
50 g voita

Taikina:
4,2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
¼ tl suolaa
50 g voita
1,8 dl sokeria
2 munaa
2 tl tummaa rommia
2 tl vaniljasokeria
1 3/4 dl täysmaitoa

Raparperit kuoritaan ja pilkotaan vuokaan sopiviksi. Voi ja fariinisokeri mitataan kakkuvuokaan (ei irtopohja, koska muuten karamelli valuu uunin pohjalle) ja laitetaan uuniin. Uuni laitetaan kuumenemaan 200 asteeseen. Kun voi on sulanut se sekoitetaan sokerin kanssa tasaiseksi karamelliksi ja raparperit asetellaan voi-sokeriseoksen päälle vuokan pohjalle. Laitetaan takaisin uuniin ja annetaan kuumentua sillä aikaa kun valmistetaan taikina.

Jauhot, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, neilikkä, vaniljasokeri ja suola mitataan kulhoon ja sekoitetaan. Pehmennyt voi ja sokeri vatkataan sähkövatkaimella, kunnes seos on vaaleaa ja tasaista (noin 3 min). Munat lisätään yksitellen hyvin vatkaten. Taikina maustetaan rommilla. Kuivat aineet ja maito lisätään taikinaan vuorotellen koko ajan tasaiseksi sekoittaen. Vuoka nostetaan uunista ja taikina lusikoidaan raparperien päälle.

Kakkua paistetaan kunnes pinta on kauniin ruskea ja kakku irtoilee vuoan reunoista noin 40 minuuttia. Kypsän kakun annetaan vetäytyä noin 5 minuuttia, minkä jälkeen se kumotaan lautaselle ja annetaan vetäytyä vuoan alla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...