Amerikkalainen juustokakku ja karamellisoidut omenat
Uudesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löytyi ihana, syksyinen idea. Päätimme herkkuviikonlopun amerikkalaiseen juustokakkuun, jonka päällä oli kerros karamellisoituneita omenoita. Kotimaista satoa, tietenkin.
Juustokakku valmistetaan tavalliseen tapaan. Ohje löytyy Pienestä Vispiläkaupasta New York cheese cake - nimellä. Jäähtyneen kakun päälle laitetaan kunnon keko ihanasti voissa ja fariinisokerissa karamellisoituneita omenoita.
Amerikkalainen juustokakku
Karamellisoidut omenat
1 kg omenoita
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 tl inkivääriä
Omenoista poistetaan siemenkodat ja ne lohkotaan reiluiksi lohkoiksi. Voi ja fariinisokeri sulatetaan paistinpannussa koko ajan hämmentäen, kunnes seos on kullanruskeaa ja kinuskimaista. Lisätään omenalohkot ja kypsennetään muutama minuutti, kunnes omenat alkavat pehmetä. Omenat asetellaan juustokakulle ja kruunataan lusikoimalla kinuskia päälle. Tarjoillaan heti.
PS. Olethan jo käynyt äänestämässä Pienen Vispiläkaupan ihanan aamun reseptiä makuparit kilpailussa?