Taivaallinen suppilovahverokeitto


Legendaarinen JAOS supergourmet-viikonloppu vietettiin tällä kertaa aurinkoisissa merkeissä Karjalohjan suotuisissa suppismaastoissa. Herkkupainotteisena viikonloppuna nautittiin kauden antimista: suppiksista, kotimaisista juureksista, riistasta ja omenoista. Kiitos JAO :)

Suppilovahverokeitto
3 salottisipulia
1 palsternakka
1/4 juuriselleriä
1 valkosipulinkynsi
50 g savukylkeä tai pekonia
5 dl kanalientä
5 dl suppilovahveroita
3 kpl laakerinlehteä
3 dl kermaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia
4 rkl vehnäjauhoja
3-4 rkl voita paistamiseen

Salottisipuli, palsternakka, juuriselleri ja valkosipuli kuoritaan ja kuutioidaan. Savukylki pilkotaan kuutioiksi. Pari ruokalusikallista voita kuumennetaan paksupohjaisessa kattilassa ja lisätään savukylki, sipuli- ja juureskuutioit sekä noin puolet suppilovahveroista. Kuullotetaan voissa, kunnes sipuli ja juurekset ovat hieman pehmeitä. Lisätään kanaliemi ja laakerinlehdet ja annetaan kiehua ainakin 30 minuuttia, mieluummin kauemmin esimerkiksi saunomisen ajan.

Maustunut liemi siivilöidään talteen ja suurustetaan vehnäjauhoilla. Lisätään kerma ja keitetään noin 10 minuuttia, kunnes vehnäjauhot ovat kypsiä. Tarkistetaan maku ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Loput sienet paistetaan nopeasti voissa ja annostellaan soppakulhojen pohjalle. Keitto annostellaan sienten päälle ja nautitaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...