Hirvenfileetä ja suklaakastiketta
noin 200 g hirven fileetä per nassu
Suklaakastike Gordon Ramsayn tapaan
3-4 rkl vehnäjauhoja
250 g salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 isoa porkkanaa
2 sellerin vartta
pari timjaminoksaa
2 laakerinlehteä
2 rkl erilaisia pippureita
5 dl punaviiniä
5 dl lihalientä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
2 rkl vadelmaviinietikkaa
25 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
Kuori ja kuutioi salottisipulit, porkkana ja valkosipuli ja viipaloi sellerin varret.Kuullota kuutiota, yrttejä ja murskattuja pippureita isossa pannussa välillä sekoitellen noin 8 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää punaviini ja kuumenna kiehumispisteeseen ja lisää sitten lihaliemi. Anna kiehua, kunnes liemestä on noin puolet jäljellä. Siivilöi kastike, lisää suklaa ja sekoittele, kunnes se on sulanut. Mausta vadelmaviinietikalla, suolalla ja pippurilla.
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja sulata siinä nokare voita. Leikkaa hirvifilee pihveiksi ja paista pinnat kauniin ruskeiksi. Siirrä pihvit uunivuokaan ja jatka paistamista uunissa kunnes hirven sisälämpö on noin 50-60 astetta riippuen halutusta kypsyysasteesta. Ota hirvi pois uunista ja kääri tiukkaan foliopakettiin ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Hirvi maistuu hyvältä suklaakastikkeen ja uunijuuresten kera.