Kotijuustoa ja pinaattia intialaisittainParemman paneerin puutteessa kokeilimme Valion kotijuustoa ja huomasimme, että intilaisen herkkuruuan saa loihdittua ihan kotimaisista aineksista. Intialainen paneer-juusto kestää hyvin paistamista ja kypsentämistä ja sitä nautitaan kasvisaterioilla tärkeänä proteiininlähteenä. Kevyestä ja proteiinipitoisesta ja jokaisesta marketista saatavilla olevasta kotijuustosta tulee paistettaessa aavistuksen paneeria kuivempaa, mutta mehevän pinaattikastikkeen ansiosta annos on tasapainoinen.

Kotijuustoa ja pinaattia intialaisittain
200 g kotijuustoa esim. Valio
3 rkl ruokaöljyä
1/2 tl kuminansiemeniä
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
1 vihreä chili
5 curryn lehteä
2 pussia pakastepinaattia
1 tl kurkumaa
2 tl garam masalaa
1 tl jauhettua korianteria
2 tomaattia
1 1/4 dl ruokakermaa
suolaa

Kotijuusto kuutioidaan ja paistetaan ruokaöljyssä molemmin puolin kuumalla pannulla. Kuumassa öljyssä juusto pysyy koossa eikä sula pannun pohjalle. Valmiit juustokuutiot nostellaan talouspaperin päälle odottamaan. Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja hiennonnetaan ja kuullotetaan öljyssä isossa pannussa tai paksupohjaisessa kasarissa. Chili halkaistaan, poistetaan siemenet, hienonnetaan ja lisätään pannulle samoin kuin curryn lehdet. Lisätään sulatettu pinaatti pannulle ja kypsennetään hämmennellen. Tomaatit kuutioidaan ja lisätään pannulle jatkaen kypsentelyä. Kastike maustetaan kurkumalla, garam masala -mausteseoksella, korianterilla ja lisätään viimeiseksi kerma ja juustokuutiot. Lämmennetään uudelleen kiehumispisteeseen ja tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa suolaa avamaamaan makuja.

PS. Kävithän jo äänestämässä Pienen Vispiläkaupan makuparia Pariisi kohtaa Posion, jossa aito ranskalainen kahvi yhdistyy mummon korvapuusteista tuttuihin mausteisiin ja kotimetsän mustikkaan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...