Hirvi-suppilovahveropata
Mitä tehdä kun mökkireissulta jää tähteeksi hirveä ja hirveästi suppilovahveroita? Pistetään pataan ja lorautetaan kermaa joukkoon.
Hirvi-suppilovahveropata
300 g hirvenpaistia suikaleina
2 rkl voita paistamiseen
1 iso keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl suppilovahveroita
1-2 dl vahvaa lihalientä
2 dl kuohukermaa
1 tl vahvaa sinappia
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Hirvi suikaloidaan ohuiksi suikaleiksi, sipulit kuoritaan ja hienonnetaan ja suppilovahverot puhdistetaan ja suurimmat revitään reiluiksi paloiksi. Sulatetaan voi isossa valurautapannussa tai padassa ja ruskistetaan siinä ensin hirvisuikaleet ja sitten valkosipuli ja sipuli ja lopuksi suppilovahverot. Kun hirvi on ruskistunut ja sipuli kuullottunut läpikuultavaksi, lisätään noin lihalientä niin että liha ja sipuli peittyvät ja annetaan porista hiljalleen noin puoli tuntia. Kun liha on pehmeää ja mureaa, lisätään kerma ja maustetaan pata sinapilla, hunajalle, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoillaan esimerkiksi perunamuusin tai uunijuuresten kera.