New York cheese cake
Taas uusi, herkullinen tapa käyttä kohupiimaa. Jee! Korvasin kaksi kolmesta Philadelphia-juustopaketista Pöltsamaan kohupiim-ricottalla ja ranskankerman 20-prosenttisella hapukoorella. Tulos oli valtavan herkullinen.

New York cheese cake
Pohja
200 g Digestive-keksejä
100 g voita
2 tl kanelia

Täyte
2 pkt Kohupiim-ricottaa (tai Philadelphia-tuorejuustoa)
1 pkt Philadelphia-tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
2 tl vaniljasokeria
200 g hapukoorea (ranskankermaa)

Kuorrutus
200 g hapukoorea (ranskankermaa)
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunanmehua

Digestive-keksit murskataan pieniksi muruiksi, joiden sekaan kaadetaan sulatettu voi ja maustetaan kanelilla. Pohja sekoitetaan tasaiseksi ja painellaan irtopohjavuuan pohjalle.

Täyte valmistetaan vatkaamalla juustot sähkövatkaimella kulhossa tasaiseksi massaksi. Lisätään sokeri ja munat yksitellen hyvin vatkaten. Lopuksi lisätään vaniljasokeri, sitruunankuoriraaste sekä ranskankerma. Täyte valutetaan pohjalle.

Kakkua paistetaan 175 asteessa 45 minuttia, minkä jälkeen lämpö käännetään pois ja kakun annetaan kypsyä jälkilämmössä uunissa, uuninluukku hieman raollaan.

Kakun annetaan jäähtyä ennen kuorrutusta. Kuorrutus valmistetaan sekoittamalla ainekset ja kaatamalla kakun päälle tasaiseksi, kiiltäväksi kerrokseksi. Kakun annetaan hyytyä ja vetäytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia ennen tarjoilua.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...