Aasialaishenkiset paahtopaistileivätOlisiko Suomi voittanut kultaa näiden leipien avulla? Amerikkalainen AJ kertoo paikallisilla kotikokkisivuilla tekevänsä paistileipiä miehelleen, kun tämä katsoo jääkiekkoa. Auts. Minä en haluaisi, että meillä katsotaan jääkiekkoa saati sitten tee kotikatsomoa varten monimutkaisia herkkuleipiä. Mieheni joutui syömään leipänsä kynttilän valossa minua kädestä pidellen ;)

Paahtopaistileivät
4 siivua Rezen maalaisleipää
150 g paahtopaistia (Lauttasaaren K-kaupasta saa parasta! Ihanan punaista ja mureaa.)
1/2 ananasta
salaatinlehtiä
marinadi
1 sitruunan mehua
1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1/2 punainen chili
1 iso valkosipulinkynsi
1 tl hunajaa
1/2 ruukkua korianteria
suolaa
pippuria

currymajoneesi
4 rkl majoneesia
2 tl currytahnaa

Ensin valmistetaan marinadi puristamalla sitruunan mehu kulhoon ja lisäämällä siihen silputtu inkivääri, chili (poista ensin siemenet), valkosipuli ja korianteri ja mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Marinadi kaadetaan muovipussiin, johon laitetaan myös paahtopaistisiivut. Pussi suljetaan ilmatiiviisti ja annetaan lihan maustua hetken aikaa.

Ananas kuoritaan ja viipaloitaan suorakaiteen muotoisiksi reiluiksi paloiksi. Currymajoneesi valmistetaan yksinkertaisesti sekoittamalla curry majoneesiin. Leivät kootaan levittämällä ensin leivälle majoneesi, asettelemalla sen päälle salaatinlehdet, ananasviipaleet ja viimeiseksi paahtopaistit ja valuttamalla vielä vähän marinaria pinnalle.

Maistui hyvälle Etelä-Afrikkalaisen Arabella Pinotage, joka tarttui mukaan Hluhluwen luonnonpuiston perusleirin myymälästä. Palkittu monella tarralla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...