Caesar-salaatti ja jättikatkarapuja


Päätimme vispilöidä kevään kunniaksi vähän kevyemmin. Kylmänä, pitkänä ja lumisena talvena on tullut lohduttauduttua makealla ja rasvaisella vähän turhan usein. Kevyemmän kevään aloitti klassinen caesar-salaatti jättikatkaravuilla.

Caesar-salaatti ja jättikatkarapuja
400 g romainesalaattia
200 g jättikatkarapuja
1 valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
2 palaa vaaleaa leipää
oliiviöljyä paistamiseen
parmesaanilastuja

kastike
50 g anjoviksia
1 muna
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
1 tl dijon-sinappia
1/2 tl worcester-kastiketta
1 1/2 dl oliiviöljyä
pippuria
suolaa

Kastike valmistetaan soseuttamalla sauvasekoittimella anjovikset, valkosipuli, sinappi, worschester-kastike, sitruunanmehu ja muna. Lisää oliiviöljy hiljalleen valuttaen koko ajan voimakkaasti sekoittaen niin, että kastike sakenee ja siitä tulee kauniin kiiltävää. Hyvää kastiketta saa myös purkista. Kyljessä lukee Vertigo.

Leivistä leikataan kuoret pois ja pilkotaan kuutioiksi, jotka paistetaan kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistamisen loppuvaiheessa maustetaan suolalla ja pippurilla. Krutongit nostetaan talouspaperin päälle valumaan.

Salaatti pestään ja revitään ja sekoitetaan astiassa kastikkeeseen. Valkosipuli hienonnetaan ja paistetaan kuumassa öljyssä. Sekaan heitetään jättikatkaravut ja pyöräytetään nopeasti kypsäksi, mutta ei kumiseksi. Maustetaan suolalla ja pippurilla.

Annos kootaan asettelemalla salaatti pohjalle kauniiksi pesäksi, ripottelemalla päälle krutongit ja asettelemalla salaatin päälle katkaravut. Annos koristellaan parmesaanilastuilla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...