Thaimaalaiset kalakakut





Kala on kevyttä ja siinä on paljon hyvää proteiinia. Thaimaalaiset kalakakut eivät ehkä ole se kaikkein kevyin tapa nauttia kalaa, mutta ainakin yksi maukkaimmista. Kalakakkujen seuraksi sopii esimerkiksi vihreä salaatti ja kevyesti freesatut herkkusienet.

Thaimaalaiset kalakakut
300 g valkoista kalaa
100 g äyriäisiä (esim. rapua, katkarapuja ja simpukoita)
1/2 sitruunanruohoa
1 chili
1/2 dl hienonnettua korianteria
2 cm tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
4 vartta kesäsipulia
1 rkl majoneesia
1/2 dl korppujauhoja + vähän paistamiseen
1 lime
suolaa
valkopippuria

Inkivääri ja valkosipulit kuoritaan, chili halkaistaan ja siitä poistetaan siemenet ja sitruunaruohosta paloitellaan valkoinen osa ja laitetaan kulhoon. Mausteet jauhetaan hienoksi sauvasekoittimella. Lisätään kala ja äyriäiset ja hienonnetaan tasaiseksi tahnaksi. Tahnaan lisätään limenmehu, hienonnettu kesäsipuli ja korianteri sekä majoneesi ja korppujauhot. Sekoitetaan tasaiseksi.

Taikinasta nostetaan lusikalla pieniä kakkusia, jotka pyöritellään kevyesti korppujauhoissa. Kakut paistetaan kuumalla pannulla kasvisöljyssä noin 2-3 minuttia molemmilta puolilta. Tarjoillaan salaatin ja kastikkeen kera.

Kastike kalakakuille
1/2 dl kalakastiketta
1 rkl ruokosokeria
1 rkl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
1/2 sitruunaruohoa pätkinä
1 lime
1 chili viipaloituna

Ainekset sekoitetaan keskenään ja annetaan kastikkeen tekeytyä hetken aikaa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...