Valkosuklaa-kohupiimpannacotta


Vaikka eihän tämä jälkkäri ole keitettyä maitoa nähnytkään. Mutta koostumus muistuttaa enemmän pannacottaa kuin vanukasta tai hyytelöä. Nömmen torin maitokojusta ostetussa kohupiimassa on rasvaa varmasti 20 prosenttia, joten tahnan rakenne ei kaipaa liivatteen tukea. Sulatettu Kalev mustikkavalkosuklaa riittää mausteeksi ja pitämään jälkiruuan koossa.

Valkosuklaa-kohupiimpannacotta
200 g kohupiimää tai maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
170 g Kalev mustikkavalkosuklaata
3 rkl tomusokeria
2 rkl Galliano-likööriä
2 tl sitruunamehua

Päälle
1 dl mustikoita
2 dl marjamehua (laimennettuna)
2 liivatelehteä

Liivatteet laitetaan kylmään veteen likoamaan. Kerma vatkataan vaahdoksi. Suklaa sulatetaan vesihauteessa. Kohupiimaan sekoitetaan mausteet ja sen jälkeen hieman jäähtynyt suklaa (suuremmissa erissä ja kovasti sekoittaen, jotta kuumasuklaa ei jähmety rakeiksi kylmän kohupiimän kohdatessaan) ja lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Jälkiruoka annostellaan jälkiruokamaljoihin.

Noin 2 rkl marjamehua kuumennetaan kiehuvaksi. Lionneet liivatteet puristetaan kuivaksi ja sulatetaan kuumaan mehuun. Liivateseoksen annetaan jäähtyä hetki ja valutetaan sitten ohuena nauhana lopun mehun joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Mustikat annostellaan jälkiruoka-annosten pinnalle. Liivateseos valutetaan mustikoiden päälle ohueksi, tasaiseksi ja kiiltäväksi kerrokseksi. Annetaan hyytyä jääkaapissa noin tunti.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...