Kesäkeitto


Kotimainen kesäpöydän klassikko, joka on parhaimmillaan loppukesästä kasvimaan aarteiden kypsyttyä. Kesäkeiton maustavat reilusti perinteiset punainen maito, voi ja suola. Nyt kun kouluvuosien kammot on voitettu, kesäkeitosta tuli uusi suosikki!

Kesäkeitto
2 pientä kesäsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3 uutta perunaa
2 rkl voita
2 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
reilu nuppu kukkakkaalia
kourallinen sokeriherneen palkoja tai herneitä
5 dl täysmaitoa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
kourallinen pinaatin lehtiä ja yrttejä, kuten persiljaa, tilliä ja ruohosipulia

Sipulit kuoritaan ja hienonnetaan. Porkkanat ja perunat kuoritaan ja pilkotaan lusikkaan sopiviksi kuutioiksi. Paksupohjaisessa kattilassa kuumennetaan pari ruokalusikallista voita, jossa kuullotetaan valkosipuli ja sipuli. Lisätään porkkana ja perunakuutiot ja käännellään vielä hetki. Listään vettä niin, että vihannekset peittyvät. Lisätään kasvisfondia ja keitetään noin 10-15 minuuttia. Kukkakaali leikataan pieniksi kukinnoiksi, jotka lisätään keittoon sokeriherneen palkojen tai herneiden kera. Lisätään maito ja keitetään vielä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä, mutta edelleen napakoita. Maustetaan hienonnetulla pinaatilla ja yrteillä, suolalla ja pippurilla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...