Sloveniassa opittuja herkkufaktoja:
- Slovenian ruokakulttuuri on imenyt vaikutteita ja nyppinyt rusinoita naapureiden pullista. Slovenialaiseen pöytään on integroitu Italiasta täytetty pasta (zlikrofi), gnocchi (njoki), risotto (rizota), ilmakuivattu kinkku (prsut) ja upeat salamit (divjacinska salama), Unkarista Gulassi-keitto (golaz), Itävallasta Wienin leike (dunajski zrezek) ja struudeli (zavitek) sekä Kroatiasta ja Balkanilta tuhdit grillatut lihat (cevapcici)
- Slovenia on ainoa maa, jossa syödään polh-hiirtä (englanniksi dormouse) eli pientä hiirennäköistä yöeläintä. Sitä pidetään suurena herkkuna. Pohl jäi maistamatta, hyvä syy tulla uudelleen Sloveniaan.
- Perinteisen slovenialaisen burgerin pihvi tehdään hevosen lihasta, jota syödään muuten myös kokolihapihvinä marjakastikkeen kera. Liha on mureaa ja maku riistamainen.
- Slovenia on loistava viinimaa. Kuuluisin viinialue on Goriska Brda, missä tuotetaan esimerkiksi hapokasta ja pippurista, rubiininpunaista Refoskia sekä kevyttä ja raikasta, keltaista Malvazija sekä tuhteja Merlot'a. Slovenian erikoisuus on punaherukkamehumainen Cvicek eli kevyt punaviini, joka on lähes rose. Omiksi suosikeiksi nousivat Sivi Pinot, Beli Pinot ja Laski Rizling, kaikki kevyitä ja raikkaita valkoviinejä, joista Beli Pinot on kukkaisin ja hedelmäisin.
- Slovenia on ainoa maa, jonka nimessä on sana LOVE.