Punavuorelaisen keltaisen kivitalon ensimmäisen kerroksen ikkunaan on ripustettu ruutupaperi, johon on kirjoitettu: Katuköökki. Koska olimme liikkeellä virolaisten ruokabloggajien kanssa, olihan se pakko selvittää, mitä tämä köök eli keittiö tarjoaa. Ikkunasta kurkkaa ystävällinen nuorimies ja tarjoilee paistettua ahventa, kanttarellejä, juuresmuusia ja friteerattuja tikkuperunoita ja kyytipojaksi valkoviiniä. Storoxlaatikosta ja asfaltilla nautittuna tämä ateria oli ehdottomasti Helsingin ravintolapäivän paras makuelämys!
Katuköökin lisäksi kiertelimme Punavuoressa ja Kampissa maistellen pannareita suolaisella ja makealla täytteellä, vohveleita, pakastepizzaa, makkaraa ja hapankaalia, omenapiirakkaa ja smoothieta. Jonotimme myös kaalipiirakoita, mutta tiskillä oli pelkkää vodkaa jäljellä (onko hyvä vai huono juttu?) ja kun saavuimme cupcake-paikkaan, siellä oli jo laitettu lappu luukulle. Lämmin sää, rento fiilis ja herkulliset tarjottavat olivat vetäneet kotiravintolat ja katukioskit täyteen kaupunkilaiset, ja monista loppuivat tarjottava jo ensimmäisten tuntien aikana. Eli lisää ravintolapäiviä ja ravintolapäiväravintoloita, kiitos!