Kitchenmousen , jenkeissä asuvan latvialaistytön, mukaan kyseessä on latvialaisten jälkiruokien olennainen aines eli jonkin sortin rahka. Ensimmäinen kokeilu tehdä biezpiens-mansikkajälkiruokaa oli kyllä aikamoinen floppi. Kokkareinen maitotuote oli ehkä lähempänä raejuustoa kuin samettista rahkaa. Seuraavasta pakkauksesta, Lauku biezpiensistä, teimme yrttilevitettä, joka maistuikin erinomaiselle Tuomon Luomun ruisleivän päällä.
Yrtti-biezpiens
150 g biezpiensiä
50 g maustamatonta tuorejuustoa
kourallinen silputtuja yrttejä, kuten basilikaa, orgegaanoa, lehtipersiljaa, timjamia…
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl mietoa sinappia
2 rkl sitruunanmehua
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi tahnaksi ja nautitaan esimerkiksi ruisleivän kera.