aamiaishenkiset pikkupiirakat


Sunnuntaibrunssin kruunaavat vähän terveellisemmät, aamiaishenkiset pikkupiirakat. Pohjassa on käytetty vatsaa hellivää kauraa (ja voita, hups!), täytteessä ravintorikasta kananmunaa sekä proteiinipitoista kohupiimaa Jokaisen piirakan päällä on aurinkoinen aprikoosi.


Kohupiim-aprikoosipiirakat
Pohja
75 g voita
n. 1 dl kaurahiutaleita
n. 0,5 dl jauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1/2 kananmunaa

Täyte
1,5 kananmunaa
2 dl kohupiimaa tai maitorahkaa
n. 3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
4 säilöttyä aprikoosin puolikasta

Huoneenlämpöiseen voihin vatkataan 1/2 munaa. Muna kannattaa siis ensin rikkoa kuppiin, vatkata rakenne rikki ja valuttaa puolet voin sekaan. Voi-munavaahtoon lisätään sokeri, kaurahiutaleen ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Taikina sekoitetaan tasaiseksi ja muotoillaan palloksi. Jos taikina on löysää eikä pysy kasassa, siihen voi lisätä vähän jauhoja. Taikinapallo kääritään kelmuun ja laitetaan jääkaappiin lepäämään.

Kohupiim kipataan kulhoon ja siihen sekoitetaan sokeri ja vaniljasokeri sekä rikotut munat (ylijäänyt puolikas taikinasta). Tarkistetaan maku ja lisätään sokeria, jos tarpeen.

Taikina painellaan pienten annosvuokien pohjalle noin 0,5 cm kerrokseksi. Pohjan päälle lusikoidaan täytettä. Lopuksi jokaiseen annosvuokaan laitetaan puolikas aprikoosi. Piirakoita paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja ruskettunut hieman reunoista.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...