Punajuurikeitto


Yhdessä pakkauksessa valmiiksi keitettyjä punajuuria on 10 mukulaa, pastaan tarvittiin yksi eli jää yhdeksän. Niistä, päärynöistä ja vaniljalla maustetusta tuorejuustosta syntyi persoonallinen sweet&sour-punajuurikeitto. Päärynät voi halutessaan korvata sipulilla ja tuorejuuston Aura-juustolla tai vuohenjuustolla.

Punajuurikeitto
500 g punajuuria
1 iso päärynä
noin 5 dl kasvislientä fondista
1 rkl balsamiviinietikkaa
150 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria

Punajuuret ja päärynät kuoritaan ja paloitellaan. Punajuuria keitetään viinietikalla maustetussa kasvisliemessä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeähköjä. Sekaan lisätään päärynäkuutiot ja keitetään noin 5 minuuttia, kunnes sekä punajuuret että päärynät ovat pehmeitä. Keitto soseutetaan sauvasekoittimella samettiseksi. Kuumaan keittoon sulatetaan tuorejuusto. Tarkistetaan maku ja lisätään tarpeen mukaan pippuria ja suolaa. Keitto sai pinnalleen maitovaahtoa kuvausta varten.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...