Yhdessä pakkauksessa valmiiksi keitettyjä punajuuria on 10 mukulaa, pastaan tarvittiin yksi eli jää yhdeksän. Niistä, päärynöistä ja vaniljalla maustetusta tuorejuustosta syntyi persoonallinen sweet&sour-punajuurikeitto. Päärynät voi halutessaan korvata sipulilla ja tuorejuuston Aura-juustolla tai vuohenjuustolla.
Punajuurikeitto
500 g punajuuria
1 iso päärynä
noin 5 dl kasvislientä fondista
1 rkl balsamiviinietikkaa
150 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria
Punajuuret ja päärynät kuoritaan ja paloitellaan. Punajuuria keitetään viinietikalla maustetussa kasvisliemessä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeähköjä. Sekaan lisätään päärynäkuutiot ja keitetään noin 5 minuuttia, kunnes sekä punajuuret että päärynät ovat pehmeitä. Keitto soseutetaan sauvasekoittimella samettiseksi. Kuumaan keittoon sulatetaan tuorejuusto. Tarkistetaan maku ja lisätään tarpeen mukaan pippuria ja suolaa. Keitto sai pinnalleen maitovaahtoa kuvausta varten.