Grillipihvit ja couscous kasvisten kera

Kävimme viikonloppuna koirien kanssa Paaskoskella kokeilemassa jäljestystä. Bertil löysi kyllä kaadon, mutta oli niin täynnä pienen pojan energiaa eikä malttanut keskittyä jäljen seuraamiseen ollenkaan, ahmatti Lempi taas yritti syödä jäljen ja puolet metsästä ja pikkuprinsessa Tyynen tassuun tarttui muurahainen, minkä vuoksi Tyyne sätkytti takajalkojaan vimmatusti eikä suostunut etenemään senttiäkään. Onneksi jääkaapissa oli Lahden kauppahallin mureat sisäfileepihvit sekä hevosen savupalvia. Jos olisimme luottaneet koirien jäljestystaitoihin, ateriasta olisi tullut kasvisvoittoinen.

Pihvien lisukkeeksi paistoimme välimerellisiä kasviksia ja teimme niistä couscousin kanssa mehevän höystön. Annoksen kruunasi paistettu Mäkelän tilajuustolan kotijuusto.

Couscous-höystö grillilihalle
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 kesäsipulia varsineen
2 tomaattia
3 dl couscousia
3 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
4 rkl sitruunanmehua
tuoreita yrttejä silputtuna (esim. minttu, timjami ja korianteri)
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

kotijuustosiivuja

Kasvikset pilkotaan ja freesataan pannussa neutraalissa ruokaöljyssä. Couscousia varten keitetään 3 dl vettä, joka maustetaan suolalla ja oliiviöljyllä. Couscous kaadetaan kiehuvan kuumaan veteen ja annetaan turvota muutama minuutti. Couscousia ei kannata enää keittää, jotta se ei puuroudu. Sopivasti pehmenneet kasvikset kaadetaan couscousin joukkoon. Höystö maustetaan sitruunanmehulla, hunajalla, suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä ja annetaan vetäytyä ja mehevöityä kattilassa hetken miedolla lämmöllä ennen tarjoilua.

Annos viimeistellään kotijuustolla, joka on paistettu kuumalla pannulla pienessä öljytilkassa. Tarjoillaan esim. grillipihvien kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...