Satay-lammas


Supi-suomalaisena kesäjuhlapäivänä isoäidin lampaan filee sai seurakseen yllättäen aasialaisen satay-kastikkeen. Nam. Ei muuta lisättävää.

Lammas-satay
750 g lampaan ulkofilettä

Marinadi:
1 dl maitoa
1 rkl currya
1 tl murskattua inkivääriä
1 limetin mehu

Satay-kastike
1, 5 dl paahdettuja maapähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
0,5 punainen chili
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
1 rkl öljyä
400 ml kookosmaitoa
1,5 rkl kalakastiketta
1,5 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
0,5 dl limetinmehua
2 rkl ruokosokeria

Lammas putsataan villasukanmakuisesta, paksusta rasvasta ja laitetaan marinoitumaan maitoon, johon sekoitettu muut marinadiainekset.

Satay-kastike valmisetaan kuullottamalla tilkassa öljyä murskattu valkosipuli, hienonnettu chili, korianterin siemenet ja raastettu inkivääri. Mausteiden ei saa antaa palaa, vaan niiden sekaan kaadetaan kokosmaito ja tehosekoittimessa jauhetut pähkinät. Kastike maustetaan kalakastikkeella ja soijalla ja annetaan kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Limetinmehu ja sokeri kuumennetaan pienessä kattilassa. Seoksen annetaan poreilla, kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Siirappi lisätään satay-kastikkeeseen, joka siirretään tarjoiluastiaan vetäytymään noin 4 tunniksi ennen tarjoilua.

Lampaan paloitellaan sopiviksi varraspaloiksi ja grillataan kuumalla hiilloksella, kunnes pinta saa kunnolla väriä, mutta sisus on vielä ihanan rose. Lampaat kannatta irrottaaa vartaista ennen tarjoilua ja kääriä folioon vetäytymään, jotta lihasneste ei valu ulos.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...