KampasimpukkasalaattiTV:ssä kampasimpukat ratkaisevat monesti kokkikokelaan kohtalon. Hell's Kitchen, Top Chef tai Master Chef -kilpailijat saavat rankan tuomion: kumimaista - ei jatkoon! Halusin välttää tämän tuomion ja etsin apua itse Hell's Kitchenin isännän, Gordon Ramsayn, kirjasta. Ilmeisesti kampasimpukoihin ei ole muuta niksia kuin täydellinen ajoitus. Gordon neuvoo, että kampasimpukoita paistetaan öljyssä kuumalla pannulla tasan minuutti kummaltakin puolelta. Jotta ajoitus osuisi nappiin, simpukat käännetään siinä järjestyksessä kun ne on ladottu pannulle ja vastaavasti nostetaan pois pannulta siinä järjestyksessä kun ne on alunperin laitettu pannulle.

Kampasimpukkasalaatti
1 tlk papuja esim. Bionan papusekoitus
1/4 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja mustapippuria myllystä
nippu tuoreita yrttejä esim. timjami ja basilika
4-6 siivua ilmakuivattua kinkkua esim. Landen
6 kirsikkatomaattia
tuoretta pinaattia tai rucolaa
8 kampasimpukka
öljyä paistamiseen

Pavut valutetaan lävikössä ja huuhdotaan huolella juoksevalla vedellä. Oliiviöjystä, sitruunamehusta, hienonnetusta valkosipulista ja silputuista yrteistä sekoitetaan marinadi, johon pavut kipataan. Ilmakuivattu kinkku pilkotaan pieniksi kuutioiksi. Tomaatit ja salaatti/pinaatti huuhdellaan ja kuivataan. Paistinpannu kuumennetaan kuumaksi ja lorautetaan siihen hieman ruokaöljyä. Kampasimpukat ladotaan pannulle hyvään järjestykseen ja käännetään tasan minuutin kuluttua juuri siinä järjestyksessä kun ne on laitettua pannulle. Paistetaan toiselta puolelta minuutti ja nostetaan pannulta lämmitetylle lautaselle - taas kääntämisjärjestyksessä. Hyvä kampasimpukka on päältä ruskistunut, sisältä lämmin, mutta ei kumimainen.

Salaatti kasataan lautasille aloittaen pinaatista/salaatista ja edeten tomaattien kautta marinoituihin papuihin ja kinkkuun. Kampasimpukat nostellaan viimeiseksi annoksen päälle. Papujen marinadista salaatti saa hyvän kastikkeen. Nautitaan pian, sillä kampasimpukat jäähtyvät nopeasti - mikä on muuten myös ratkaissut muutaman TV-kokkimittelöön.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...