Parsaohrattoa ja rosmariinikanaa


Tällä aterialla ohrasta ja tuoreesta tankoparsasta tehty lisuke oli pääosassa. Rosmariinikanan ohjetta en jaksa tähän edes kirjoitella.

Ohra on kotimainen, ekologinen vaihtoehto riisille. Karuissa oloissa ja vähällä vedellä kasvavasta runsaskuituisesta viljasta voi tehdä useita riisiruokia: puuroa, alkoholijuomaa ja risottoa eli ohrattoa. Sushia en ehkä irtonaisesta ohrasta lähtisi yrittämään. Ohraa saa nykyään myös monessa muodossa. Tähän ateriaan käytin Torinon litistettyjä ja esikypsytettyjä täysjyväsuurimoita, joita piti keitellä vain kymmenisen minuuttia.

Parsaohratto (neljälle)
300-400 g tankoparsaa (vihreästä syntyy kauniimpi annos)
3 rkl voita
3 dl Torino täysjyväohraa
6 dl vettä
3 rkl kasvisfondia
2 rkl sitruunanmehua
1/2 dl parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
nippu tuoretta oreganoa
paahdettuja auringonkukansiemeniä

Parsat kuoritaan tarkoitukseen valmistetulla veitsellä tai tavallisella perunankuorimaveitsellä. Puumainen kanta leikataan pois. Parsat pilkotaan kolmeen osaan ja keitetään runsaassa suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Kattila otetaan liedeltä ja parsat nostetaan pois keitinvedestä, kun ne ovat hieman pehmeitä mutta eivät vielä kypsiä. Otetaan talteen 6 dl keitinlientä ja lisätään siihen fondi. Voi sulatetaan kasarissa, lisätään ohra ja hämmennellään hiljaisella lämmöllä kunnes voi on imeytynyt ohraan. Lisätään kasvislientä niin, että ohrasuurimot peittyvät. Annetaan kiehua hiljaisella tulella välillä lientä lisäillen ja hämmennellen yhteensä noin 10 minuuttia. Kun ohra on sopivan al dente, lisätään parsat, sitruunanmehu ja juusto ja ohratto maustetaan suolalla ja pippurilla. Ohratton kuuluu olla melko löysää, pehmeää ja valuvaa. Juusto tekee rakenteesta helposti tiukan, joten lopuksi voi vielä lisätä vähän kasvislientä tarpeen mukaan. Viimeistellään paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja silputulla oreganolla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...