Kesäinen limetorttu

Veikkaanpa, että näille vilteille oli tänään katettu Helsinki-päivän herkullisin piknik. Kiitos hyvästä seurasta, runsaista tarjoiluista ja ruokavinkeistä. Nyt muuten kotona kohotusliinan alla odotellut ruisleipä paistui tasaiseksi, pulleaksi ja helposti leikattavaksi!
Tässä meidän panoksemme tarjoiluun eli helppo "key lime pie". Tämä fuskuversio jenkkiklassikosta onnistuu aina vaikka mökkiolosuhteissa.

Limetorttu
Pohja
100 g voita
200 g Digestive-keksejä
2 rkl fariinisokeria

Täyte
300 g kondenssimaitoa (saatavilla nyt myös nutikaassa kilepakendissa)
3 dl kuohukermaa
4 limemehu
(2 liivatelehteä)

Digestivekeksit murskataan esimerkiksi kaulimella tasaiseksi muruksi ja sekoitetaan sulatettuun voihin. Lisätään sokeri ja sekoitetaan tasaiseksi. Muruseos painellaan vuoan pohjalle ja reunoille.

Limeistä puristetaan mehu ja sekoitetaan kondenssimaitoon. Kerma vatkataan vaahdoksi ja nostellaan varovasti kondenssimaidon sekaan. Täyte kaadetaan pohjalle ja torttu nostetaan jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

Tortun voi hyvin tehdä ilman liivatetta, jos sen tarjoilee jääkaappikylmänä. Tällä kertaa lisäsin siihen hieman liivatetta, jotta se ei sulaisi heti auringossa. Eli liivatteet liotetaan ensin kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. 2 rkl limemehua kuumennetaan kiehuvaksi ja kuivaksi puristetut liivatteet sulatetaan mehuun. Annetaan jäähtyä ennen kuin sekoitetaan täytteeseen. Liivateseoksella voi myös voidella muutaman limesiivun koristeeksi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...