Maitorahkojen maaottelu Suomi-Islanti-ViroTestasimme Valion pehmeän maitorahkan, islantilaisen vaniljalla maustetun Skyr-rahkan, jota emme harmiksemme löytäneet maustamattomana, Alma/Valion 3-prosenttisen kohupiimän ja Pöltsamaan meijerin Kodune Kohupiimakreem ricottan. Kaikissa tuotteissa on reippaasti proteiinia ja kalsiumia. Kohupiimakreemissä on eniten rasvaa ja Valion maitorahkassa vähiten. Maustetussa Skyrissä on eniten hiilareita maustamattomiin kilpakumppaneihin nähden.

Valion pehmeä maitorahka, joka on nimensä mukaisesti pehmeämpää kuin se tavallinen versio. Maussa on häivähdys karvautta, mutta tämä tuote ei kaipaa niin paljoa sokeria kuin perusrahka. Rasvaton rahka sopii parhaiten välipalaksi hedelmien tai marjojen kera. En ryhtyisi kokeilemaan ruuanlaittoa tai ainakaan kypsentämistä täysin rasvattomalla tuotteella.

Skyr oli uusi tuttavuus ja yllättävän hyvä. Maku on vähän viilimäinen, viileä ja raikas. Maustaja ei ollut onneksi tuhlaillut sokeria. Maustettu rahka on taitettavasta lusikasta päätellen tarkoitettu välipalaksi sellaisenaan. Maustamaton versio toisi lisää mahdollisuuksia rahkan käyttöön.

Alman kohupiim on hyvä perustuote. Pehmeämpi kuin pehmeä maitorahka, mikä kuulemma johtuu hapatukseen käytetystä hapatteesta. Alman peruspötkylät sopivat hyvin päivittäiskäyttöön ja syötäväksi sellaisenaan marjojen ja hedelmien kera sokerilla tai hunajalla maustettuna. Herkutteluun suosittelen esimerkiksi ohuessa pakastinrasiassa myytävää Pajumäen luomu-kohupiimää, jossa on rasvaa ja myös makua reippaasti enemmän ja mikä sopii myös erinomaisesti leivontaan ja ruuanlaittoon. Myös kypsennettäväksi.

Kodune kohupiimakreem ricotta on nimensä mukaisesti hieman juustoinen, todella pehmeä ja samettinen. Täyteläisyyteensä ja herkullisuuteensa nähden kalorien määrä ei hirvitä. Tätä syö mielellään ihan sellaisenaan tuoreiden hedelmien tai marjojen kera. Sopii täydellisesti myös hyydytettynä kakkujen täytteeksi.

Täysin puolueellinen ja ennakkoasenteellinen raati valitsi parhaaksi tuotteeksi Kodune kohupiimakreem ricottan, joka on myös valittu Eestin parhaaksi terveelliseksi tuotteeksi vuonna 2010. Juh-hei!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...