Mansikka-raparperihillo
500 g raparperia
1,5 kg mansikoita
1 dl vettä
1 kg hillosokeria
(Galliano-likööriä tai vanilja-aromia)
Mansikat putsataan ja puolitetaan (muussataan, jos halutaan hilloa ilman sattumia) ja raparperit kuoritaan ja pilkotaan pieniksi paloiksi. Raparperit ja vesi laitetaan paksupohjaiseen kattilaan ja keitetään muutama minuutti. Lisätään mansikat ja kuumennetaan kunnes vesi höyrystyy. Lisätään sokeri koko ajan sekoittaen. Hillon annetaan kiehua 10 minuuttia ja siirretään sitten liedeltä jäähtymään. Hilloa jäähdytetään noin 30 minuuttia ja sekoitetaan pari kertaa jäähtymisen aikana. Pinnalle syntyneen vaahdon voi kuoria pois. Hillo purkitetaan kuumiin purkkeihin ja suljetaan huolella. Viimeiseen purkilliseen lurautin vähän Galliano-likööriä. Hillo tuntuu purkitettaessa vielä löysältä, mutta se kiinteytyy pysyvään olomuotoonsa noin viikossa.