Grillibileiden dagen efter: pyttipannu
Elämää grillibileiden jälkeen? Ehkä ei, mutta tähteeksi jääneistä perunoista syntyi ihanan heviä ja suolaista pyttipannua.
Pyttipannu uusista perunoista
200 g uusia perunoita keitettynä
1 iso sipuli
150 g pekonia
nuppu parsakaalia
2 porkkanaa
kourallinen pieniä herkkusieniä
1 dl kermaa
2 rkl lihafondia
1 rkl sinappia
1 rkl piparjuuritahnaa
suolaa
mustapippuria myllystä
2 kananmunaa
Pekoni kuutioidaan, sipuli ja porkkanat kuoritaan ja kuutioidaan, parsakaali pilkotaan sopiviksi annospaloiksi sekä sienet ja perunat leikataan puoliksi, jos tarpeen. Iso pannu kuumennetaan levyllä ja pekoni paistetaan, kunnes hieman ruskeita ja reunoista repeita. Lisätään sipuli ja tilkka ruokaöljyä, jos tarpeen. Lisätään pannulle porkkanat ja perunat, pyöritellään hetki ja lisätään sitten nopeammin kypsyvä parsa ja sienet. Paistetaan hetki ja lisätään kerma, fondi, sinappi ja piparjuuri. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa suolaa ja pippuria myllystä. Lopuksi joukkoon rikotaan kaksi kananmunaa ja kuumennetaan miedolla lämmöllä, kunnes munat ovat hyytyneet.