Creme caramel raakamaidosta


Tämä upean täyteläinen creme caramel ja muut maitoherkut syntyivät Särmäharjun raakamaidosta. Lue lisää maitoreseptejä.

Creme caramel
1/2 dl sokeria karamellia varten
6 dl maitoa
1 vaniljatanko
1/2 tl raastettua sitruunankuorta
3 kananmunaa
3 keltuaista
2 dl sokeria

Uuni laitetaan kuumenemaan 180 asteeseen ja etsitään 6 pientä annosvuokaa ja isompi uunivuoka valmiiksi. Kuuman karamellin kanssa pitää olla nopea!

½ dl sokeria sulatetaan kuumalla pannulla vaaleanruskeaksi varoen polttamasta sitä. Karamelli jaetaan annosvuokien pohjalle. Karamelli sulla uudelleen uunissa, joten se saa jähmettyä vuokiin.

Kokonaiset kananmunat, keltuaiset ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Maito kaadetaan kattilaan ja halkaistusta vaniljatangolla kaivetaan siemenet maidon sekaan. Maito kuumennetaan kiehumispisteeseen ja lisätään vähitellen munavaahtoon koko ajan sekoittaen. Jos maito on liian kuumaa, kananmuna kypsyy kokkareiseksi. Lopuksi lisätään raastettu sitruunankuori.

Seos jaetaan vuokiin sulaneen sokerin päälle. Annosvuoat asetellaan yhteen isoon korkeareunaiseen uunivuokaan, joka täytetään kiehuvalla vedellä annosvuokien puolen välin yläpuolelle. Vuoka laitetaan uuniin ja vanukkaiden annetaan kypsyä vesihauteessa noin 45-60 minuuttia. Jos pinta lähtee ruskettumaan liian nopeasti, vuoat voi peittää foliolla.
Vanukkaat nostetaan vesihauteesta, annetaan jäähtyä ja laitetaan vielä kahdeksaksi tunniksi jääkaappiin. Kun on tarjoilun aika, vanukas irrotetaan vuoan reunoilta pyöräyttämällä pientä veistä reunaa pitkin ja kumotaan lautasille.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...