Punajuuri-vuohenjuustopiiras


Taas meillä vispilöitiin piirasta. Tällä kertaa punajuuresta ja vuohenjuustosta iltapäivän teehetkeen serkkujen ja pienenpienen kummipojan seurassa. Ruiskuoreen leivotussa piiraassa yhdistyivät harmonisesti kotimaiset, juurevat maut. Mistään lähiruuasta ei voi kuitenkaan puhua, sillä arki-iltana oikasin sen verran, että ostin ruistaikinan valmiina.

Punajuuri-vuohenjuustopiiras
1 levy valmista rukiista piirastaikinaa

Täyte
2 punajuurta
1 iso punasipuli
2 rkl balsamicoa
1 rkl hunajaa
n. 75 pehmeää vuohenjuustoa
1 prk ranskankermaa
2 munaa
suolaa
mustapippuria
Punajuuret kuoritaan, lohkotaan ja keitetään pienessä vesitilkassa. Kun vettä on vain vähän, punajuuret säilyttävät kauniin värinsä.
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lähes kokonaan sulanut, mutta ei vielä lötkistynyt taikinalevy kaulitaan ja painellaan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pohjaa esipaistetaan (folio ja herneet!) noin 4 minuuttia.
Sipuli kuoritaan ja hienonnetaan. Kypsä punajuuri kuutioidaan pieniksi kuutioiksi. Sipulia kuullotetaan pannulla nokareessa voita. Kun sipuli on hieman pehmennyt, lisätään punajuurikuutiot, balsamico ja hunaja. Seoksen annetaan kuplia hiljalleen kasaan ja karamellisoitua. Maustetaan suolalla ja pippurilla, tarkistetaan maku. Punajuuriseos kaadetaan esikypsennetylle pohjalle ja murustetaan vuohenjuusto tasaisesti sattumiksi täytteen pinnalle. Ranskankerma ja munat vatkataan tasaiseksi seokseksi, joka kaadetaan piiraan päälle. Piirasta paistetaan 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut vähän väriä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...