Tarte Tatin


Aterian päätti ranskalainen klassikko, joka yksinkertaisesti sulaa suussa. Resepti on hyvin yksinkertainen. Herkullisen lopputuloksen takaavat oikea voi, laadukas ruokosokeri ja mehukkaat omenat.

Tarte Tatin
125 g vehnäjauhoja
200 g voita
1 kananmuna

Täyte
n 1 kg happamia omenoita
100 g tummaa ruokosokeria
100 g voita

Tarjoiluun
2 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria
2 rkl Galliano-likööriä

Pohja valmistetaan nyppimällä jauhot ja huoneenlämpöinen voi muruiksi. Seokseen lisätään kananmuna, jonka rakenne on rikottu esimerkiksi haarukalla. Taikina muotoillaan palloksi, joka kääritään kelmuun ja laitetaan jääkaappiin lepäämään noin 20 minuutiksi.

Sillä aikaa omenat kuoritaan ja paloitellaan halutun muotoisiksi. Minä tein jokaisesta omenasta kaksi pyöreää palaa ja kaksi puolipyöreää. Leikkasin omenan sisäosat pienemmiksi suikaleiksi, joilla paikkailin rakona. Voi ja sokeri sulatetaan valurautapannussa (jos kahva on puuta, se pitää irroittaa ennen uuniin laittamista). Kun seos kuplii ja alkaa muuttua tahmeaksi, omenat ladotaan pannuun ja annetaan karamellisoitua ja pehmetä muutama minuutti.

Uuni kuumennetaan 180 asteeseen. Taikinasta kaulitaan pannun kokoinen, pyöreä levy. Pohja asetetaan pannuun omenoiden päälle. Torttua paistetaan noin 30 minuuttia, kunnes pohja on hieman ruskea ja rapea. Kypsän tortun annetaan jähmettyä muutama minuutti, jonka jälkeen se kumotaan lautaselle. Tarjoillaan lämpimänä gallianolla maustetun kermavaahdon kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...