Lampaanpotkaa ja kohupiim-tattarivuokaa



Kuten aikaisemmin mainitsin, ostin myös eestiläisen kohupiim-reseptilehden. Reseptit ovat varamasti herkullisia - raaka-aineesta puhumattakaan - mutta kuvat, taitto ja tekstit eivät ole innostavuudeltaan lähelläkään Jamie-lehden tasoa. Vaikka kyse on lempiraaka-aineestani, selailin lehteä löytämättä mitään sopivaa ja kokeilin ensimmäistä reseptiä vasta pääsiäisenä. Eikä sekään näytellyt pääosaa pääsiäisaterialla. Valmistimme lampaanpotkaa punaviinissä ja kohupiim-tattarivuokaa. Yhdistelmä toimi hyvin ja etenkin isoisä ja kuopus ihmettelivät suureen ääneen, kuinka liha voi olla näin hyvää!

Kohupiim-tattarivuoka
700 g tattaria
1 l kasvislientä
25 g voita
2 dl kohupiimää tai maitorahkaa
2 dl hapukoorta tai ranskankermaa
1 kananmuna
suolaa
pippuria

Tattari turvotetaan kuumassa kasvisliemessä lähes kypsäksi, noin 15 minuuttia. Kohupiim-hapukoor ja kananmuna sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Ylimääräinen liemi valutetaan pois ja kuuman tattarin sekaan tiputetaan nokare voita ja annetaan sulaa. Mukaan sekoitetaan kohupiim-hapukoor-munasekoitus. Maustetaan suolalla ja pippurilla ja tarkistetaan maku. Massa kaadetaan uunivuokaan ja paistetaan 180 asteessa noin 2o minuuttia, kunnes ruoka on hyytynyt, mutta vielä mehevää ja kosteaa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...