Kuten aikaisemmin mainitsin, ostin myös eestiläisen kohupiim-reseptilehden. Reseptit ovat varamasti herkullisia - raaka-aineesta puhumattakaan - mutta kuvat, taitto ja tekstit eivät ole innostavuudeltaan lähelläkään Jamie-lehden tasoa. Vaikka kyse on lempiraaka-aineestani, selailin lehteä löytämättä mitään sopivaa ja kokeilin ensimmäistä reseptiä vasta pääsiäisenä. Eikä sekään näytellyt pääosaa pääsiäisaterialla. Valmistimme lampaanpotkaa punaviinissä ja kohupiim-tattarivuokaa. Yhdistelmä toimi hyvin ja etenkin isoisä ja kuopus ihmettelivät suureen ääneen, kuinka liha voi olla näin hyvää!
Kohupiim-tattarivuoka
700 g tattaria
1 l kasvislientä
25 g voita
2 dl kohupiimää tai maitorahkaa
2 dl hapukoorta tai ranskankermaa
1 kananmuna
suolaa
pippuria
Tattari turvotetaan kuumassa kasvisliemessä lähes kypsäksi, noin 15 minuuttia. Kohupiim-hapukoor ja kananmuna sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Ylimääräinen liemi valutetaan pois ja kuuman tattarin sekaan tiputetaan nokare voita ja annetaan sulaa. Mukaan sekoitetaan kohupiim-hapukoor-munasekoitus. Maustetaan suolalla ja pippurilla ja tarkistetaan maku. Massa kaadetaan uunivuokaan ja paistetaan 180 asteessa noin 2o minuuttia, kunnes ruoka on hyytynyt, mutta vielä mehevää ja kosteaa.