Stilton-parsakaalipiirasPiiraan idea on varastettu Jamie-lehden juustojutusta. Yhteistä on suolaisen stiltonin ja miedon, pähkinäisen parsakaalin liitto. Pohjaan on käytetty isoäidin jauhamia, karkeita vehnäjauhoja, oikeaa maalaisvoita ja eestiläistä hapukoorta. Tuloksena oli ehkä paras piiras tähän asti!

Stilton-parsakaalipiiras
Pohja
125 g voita
0,5 dl grahamjauhoja
n. 2 dl jauhoja
0,5 tl suolaa
1 muna

Täyte
75 g stilton-juustoa
200 g parsakaalia
1 iso sipuli
200 g hapukoorta tai ranskankermaa
1 muna
0,5 tl tl muskottipähkinää
suolaa
pippuria

Taikina valmistetaan murustamalla jauhot ja voi tasaiseksi muruseokseksi, joka maustetaan suolalla. Kananmunan rakenne rikotaan ja se kaadetaan muruseokseen. Taikina muotoillaan tasaikseksi palloksi. Jos taikina on kananmunan lisäämisen jälkeen liian kuiva, eikä pallon muotoilu onnistu, siihen voi lisätä 1 rkl kylmää vettä. Taikinapallo laitetaan noin 15 minuutiksi jääkaappiin vetäytymään.

Uuni kuumennetaan 200 asteeseen. Taikinasta kaulitaan pyöreä levy, joka painellaan vuoan pohjalle ja reunoille. Taikinan päälle asetetaan esikypsentämisen ajaksi folio, jonka reunoille laitetaan painoksi kuivia herneitä tai riisiä. Pohjaa esipaistetaan noin 7 minuuttia.

Parsakaali leikataan nupuiksi ja keitetään suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Parsakaalia ei saa päästää liian lötköksi. Parsakaali kuivataaan huolella siivilässä. Sipuli pilkotaan ja kuullotetaan kevyesti pannulla. Parsakaali ja sipuli sirotellaan tasaisesti pohjalle. Päälle murustetaan stilton-nokareita. Hapukoor ja muna vatkataan kulhossa tasaiseksi, maustetaan raastetulla muskottipähkinällä, suolalla (huom. Stilton on todella suolaista, ei kannata liioitella suolan kanssa) ja pippurilla ja valutetaan tasaisesti piiraan päälle.

Piirasta paistetaan 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pohja on ruskistunut ja täyte hyytynyt. Piiras maistuu hyvälle raikkaan salaatin ja vaalean lager-oluen kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...