Ranskalainen maalaisleipä - erä II





Ensimmäisen erän jälkeen ruokin juurta vehnäjauhoilla ja vedellä ja annoin sen porista huoneen lämmössä pari yötä. Sen jälkeen laitoin sen jääkaappiin säilöön odottamaan pääsiäislomaa ja matkaa isoäidin ja leivinuunin luokse Myllyniemeen. Siellä juuri ruokittiin ja annettiin kuplia ennen leiväksi leipomista. Toiseen erään tuli grahamjauhojen tilalle noin 1 dl vastajauhettua, karkeaa vehnää ja vähän runsaammin suolaa. Taikina kohosi leivinuunin lämmössä ensin 2 tuntia ja leivät ennen paistamista vielä yhden tunnin. Leivinuuni taisi olla vähän liian kuuma, sillä leivät kypsyivät noin 15 minuutissa ja olivat pohjasta aika mustanpuhuvia. Kiviarinalla paistettu leipä oli kuitenkin huimasti maukkaampaa kuin sähköuuniversio ja lähempänä tavoitetulosta. Kolmas kerta toden sanoo...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...