Sörnikut eli rahkalettuset (vai munkit?)
Eestissä on helppo olla ekologinen ja syödä lähiruokaa. Sitä saa torilta, jopa edullisemmin kuin tuontituotteita isosta marketista. Ja lähiruuan hankkiminen on hauskaa! Sunnuntaisin on mukava tehdä kävely torille, kierrellä kojujen ympärillä ja ihmetellä pienten maatilojen ja kalastajien omatekoisia, tuoreita tuotteita.

Ostimme suoraan maitotilan omia tuotteita myyvästä Talupiim-kojusta isot rasialliset kohupiimaa rusinoiden kanssa ja hapukoorta eli kermaviiliä, joka on varmaankin lähempänä smetanaa kuin Suomen marketeista löytyvää tavaraa, sekä kimpaleen kotijuustoa. Ostokset maksoivat noin neljä euroa!

Rusinakohupiimasta teimme kevyen keittoaterian jälkiruuaksi täyttäviä sörnikuja, eli venäläisiä rahkalettusia tai -munkkeja, ja kirsikka-pähkinäkastikkeen.
Sörnikut
200 g kohupiimaa (tai maitorahkaa)
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
sokeria maun mukaan
voita paistamiseen

Kastike
pakastekirsikoita (tai muita marjoja)
2 cl tummaa rommia
mantelilastuja ja pinjan siemeniä
hunajaa
vaniljasokeria

hapukoorta tai kermavaahtoa tarjoiluun

Kohupiim (maitorahka) ja munat sekoitetaan tasaiseksi taikinakulhossa. Lisätään vehnäjauhot ja leivinjauho ja sekoitetaan taikinaksi ja maustetaan sokerilla. Kirsikat, rommi ja hunaja laitetaan porisemaan hiljalleen kokoon pieneen kattilaan. Kastikkeen tekeytyessä kuumennetaan paistinpannu ja sulatetaan voi. Sörniku-taikinasta otetaan lusikalla kokkareita, jotka paistetaan kullanruskeiksi ja kypsiksi molemmilta puolilta. Sörnikut tarjoillaan lämpiminä marjakastikkeen ja hapukooren tai kermavaahdon kera.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...