Illallinen päätettiin kotimaisista omenista, calvadosista, kanelista ja muscovadosokerista tehtyihin voitaikinanyytteihin. Herkullista ja kaunista! Resepti löytyy myös samaisesta lehdestä.
Omenanyytit
400 g lehtitaikinaa
4 omenaa
1 dl muscovadosokeria
0,5 dl calvadosta
kanelia
voita
kananmunaa voiteluun
Omenat kuoritaan ja kodat poistetaan omenaporalla. Lehtitaikinasta kaulitaan neljä noin 20 x 20 cm neliötä ja ne asetellaan uuninkestävien annosvuokien pohjille ja reunoille niin, että kulmat roikkuvat yli. Jokaiseen vuokaan asetetaan yksi omena, jonka päälle ja keskelle kaadetaan calvadosta, sokeria ja kanelia sekä nokare voita. Taikinan reunat nostetaan omenan päälle ja nipistetään siistiksi nyytiksi. Nyyttejä paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja tarjoillaan lämpöisinä vaniljajäätelön kera.