Karamellikasleri







Kiutakönkäällä mitattiin talven pakkasennätys -40,2 astetta ja lähempänä rajaa auton mittarissa oli ollut -43 astetta. Ei se mitään, laitetaan vaan entistä tulisempaa ruokaa. Possun kasler hautui ensin uunissa hajoilevan pehmeäksi ja sitten karamellisoitiin indonesialaisella sambal-kastikkeella ja fariinisokerilla. Sambalissa oli hieman pähkinää, mikä teki kuorrutuksesta erinomaista. Kuva ei tee lainkaan oikeutta tälle herkulle!

Karamellikasleri
800 g possun kasleria
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
4 mustapippuria
suolaa
vettä niin että possu peittyy
2 rkl seesamiöljyä
½ dl tummaa soijaa
1 dl chilikastiketta/tahnaa (esim. pähkinäinen "sambal")
4 rkl fariinisokeria

öljyä paistamiseen

Possu pilkotaan reiluiksi kuutioiksi ja paistetaan pikaisesti pannulla. Laitetaan pataan hienonnetun sipulin, valkosipulin, mustapippurin, suolan ja veden kanssa. Veteen voi lorauttaa ruokalusikallisen soijaa ja seesamiöljyä. Annetaan muhia noin 125 asteessa 3-4 tuntia, kunnes kasler on hajoilevan pehmeää.

Chilikastike kuumennetaan öljyssä pannulla ja lisätään seesamiöljy, soija ja fariinisokeri. Nostellaan reikäkauhalla possu ja sipuli joukkoon. Annetaan kiehua reippaasti kovalla liekillä possuja välillä käännellen niin, että neste haihtuu ja kastike karamellisoituu nopeasti possun pintaan.

Tarjoillaan kevyesti wokattujen kasvisten ja keitetyn riisin kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...