Sitruunainen kanatagine
Vielä yksi lämmin resepti, kun olemme kerran päässeet hauduttelun ja tulisten pataruokien makuun. Kanataginen voi valmistaa kokonaisesta kanasta luineen päivineen tai sitten valmiista palasista, joita löytyy pakastamattomana myös normaalista ruokakaupasta.
Sitruunainen kanatagine
1 kg kanaa suurina paloina
5 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
½ ruukkua tuoretta korianteria
hyppysellinen sahramia
2 tl jauhettua inkivääriä
1 kanelitanko
suolaa
mustapippuria
4 rkl säilöttyä sitruunaa tai sitruunahilloketta esim. Rajah
½ dl mantelilastuja
Valkosipuli ja sipuli kuoritaan ja hienonnetaan. Sipulit, sitruunanmehu, öljy, korianteri, sahrami ja inkivääri sekoitetaan tahnaksi, joka hierotaan kanan palojen pintaan. Annetaan maustua puolisen tuntia. Kana ja kanelitanko laitetaan uunivuokaan ja lisätään vettä niin, että palat peittyvät juuri ja juuri. Suljetaan kansi ja haudutetaan liedellä miedolla lämmöllä välillä käännellen kunnes kana on kypsää eli palojen suuruudesta riippuen 25-35 minuuttia. Manteleita paahdetaan kuumalla kuivalla teflonpannulla ja lisätään sitruunoiden kera pataan. Samalla lämpöä nostetaan niin, että että kastike kiehuu reippaasti kuplien ja ylimääräinen neste haihtuu.
Tagine tarjoillaan keitetyn kuskusin tai riisin kera.