Piimä Panna Cotta
Samaisesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löytyi uudenlainen versio tutusta vaalea unelma eli piimähyytelö-jälkkäristä. Olen normaalisti vatkannut kerman vaahdoksi ennen sekoittamista piimän ja liivatteiden joukkoon. Timjami ja sitruunankuori antavat tälle italialaishenkisesti valmistetulle perinnejälkkärille hienostuneen maun.
Piimä panna cotta
2 liivatetta
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
½ sitruunan kuori
1 rkl tuoretta timjamia
1 tl kardemummaa
½ dl sokeria
2 dl piimää
Päälle
½ dl hilloa esimerkiksi lakka- tai omenahilloa
Liivatteet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Kerma kaadetaan kattilaan ja lisätään vaniljatangon sisus, sitruunan kuori, timjami ja kardemumma. Kiehautetaan kuumaksi niin, että mausteista irtoaa makua. Siivilöidään kulhoon ja lisätään puristetut liivatteet ja sokeri. Annetaan jäähtyä noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lopuksi lisätään piimä koko ajan sekoittaen. Kaadetaan neljään lasiin tai annosmaljaan ja laitetaan kelmulla peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi. Hyytyneiden panna cottien päälle lusikoidaan hilloa ohueksi kerrokseksi.