Lämmin lohturuoka: simpukka-chorizo-pastaUlkona paukkuu pakkasennätys 39,2 astetta, mutta se ei haittaa, kun pannulla porisee tulinen pastakastike, joka huuhdotaan alas tuhdilla punaviinillä. Takassa loimuaa tuli ja toinen matkapokkari on vielä korkkaamatta. Kaikki hyvin.

Simpukka-chorizo-pastan ohje löytyi Glorian ruoka & viini –lehdestä, mutta valitettavasti lähikaupasta ei löytynyt puoliakaan alkuperäisen reseptin aineksista. Simpukat ja makkara jäivät, mutta chorizon korvaa tulinen Lappi Tappi -poromakkara.

Simpukka-chorizo-pasta
200 g pakatettuja tai säilöttyjä simpukoita
200 g mausteista tuoremakkaraa, kuten chorizoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ fenkoli
2 pihvitomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
½ tl tomaattimurskaa
maun mukaan chilikastiketta
mustapippuria
suolaa
tuoretta basilikaa

lisäksi
250 g nauhapastaa tai spaghettia
parmesaaniraastetta

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja hienonnetaan. Fenkoli leikataan ohuiksi siivuiksi ja tomaatit kuutioidaan. Sipulia ja valkosipulia kuullotetaan öljyssä paksupohjaisessa kasarissa. Lisätään fenkoli ja jatketaan kuullottamista hetki. Lisätään tomaattimurska, tuoreet tomaatit ja aurinkotomaatit. Maustetaan chilillä, suolalla ja pippurilla. Lisätään makkarat ja keitellään hetki ennen kuin lisätään simpukat ja jatketaan kuumentamista vielä muutama minuutti. Kastiketta ei kannata enää tässä vaiheessa kovasti sekoitella, jotta simpukat eivät hajoa. Lisätään lopuksi silputtu tuore basilika.

Kastike tarjoillaan keitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...