Aamiaismunat rucolapedillä jogurttikastikkeen kera
Ja samaisesta Yotam Ottolenghin keittokirjasta aamiaismuna uunissa rucolapedillä. Enpä ole aikaisemmin heittänyt rucolaa pannulle, pizzankin päälle vasta paistamisen jälkeen. Paistetusta rucolasta tuli mukavan intensiivisen makuista. Tätä tekniikkaa haluan kokeilla myös vaikka pihvin lisäkkeeseen.
Aamiaismunat rucolapedillä jogurttikastikkeen kera
300 g rucolaa
2 rkl oliiviöljyä
4 munaa
150 g kreikkalaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1 kuivattu chili
50 g voita
6 salvian lehteä
suolaa
Uuni laitetaan kuumenemaan 150 asteeseen. Rucola paistetaan oliiviöljyssä kuumassa pannussa ja annetaan hautua viitisen minuuttia, kunnes vesi on haihtunut rucolasta. Rucola asetellaan uunipannulle, tehdään siihen pari kuoppaa ja rikotaan niihin munat. Laitetaan uuniin kypsenemään. Munat ovat valmiita kun valkuainen on täysin hyytynyt.
Munien kypsyessä kuoritaan ja hienonnetaan valkosipuli ja sekoitetaan jogurttiin. Voi kuumennetaan pannussa ja lisätään siihen murskattu chili, josta on poistettu siemenet. Lisätään salvian lehdet ja annetaan niiden paistua rapeiksi.
Salvia-chili-voi lusikoidaan munien ja rucolan päälle ja nautitaan valkosipulijogurtin sekä hyvän leivän kera.